Hozzávalók:
- 2 cl Kahlúa (mexikói kávélikőr)
- 2 cl Bailey’s Irish Cream
- 2 cl brandy / rum vagy Grand Marnier vagy Cointreau (francia citruslikőr)
Elkészítés:
A B-52-t jellemzően shotos pohárban (kis csőpohár) szolgáljuk fel. Előbb a Kahlúát öntjük bele, majd a Bailey’s-t, végül a tetejére a harmadik összetevőt (ízlés szerint változhat), amely mindig nagyobb alkoholtartalmú ital, hogy meg lehessen gyújtani. Az italokat óvatosan rétegezzük egymásra, hogy ne keveredjenek. A felszolgált italt meggyújtjuk. A lángoló italt szívószállal szippantják ki a pohárból.
Megjegyzés:
Nekem a rumos verzió jött be, szerintem az a legfinomabb. Bár a szívószálas dolgot nem mertem kipróbálni. Jó kis partiital!
Egy kis videó is az elkészítéshez:


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése