![]() |
| (A képet egyelőre nem én készítettem :( ) |
Pár főzős oldalon olvastam már ezt a receptet és nagyon negatív megjegyzéseket írtak ezzel kapcsolatban. Nekem eddig mindig ízlett és a tetejével sem volt semmi gondom, szerintem a lényeg, hogy ne melegen tegyük rá az almára a krémet, akkor nem fog annyira "málós" lenni. Íme a recept:
Az alátéthez:
3 dkg margarin a tepsi kikenéséhez
1 kg alma
2 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál kristálycukor
1 kiskanál őrölt fahéj
A tésztához:
6 db tojás
6 evőkanál kristálycukor
6 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
A krémhez:
25 dkg margarin
1 csomag vaníliapuding
4 dl tej
20 dkg porcukor
A díszítéshez:
6-8 dkg reszelt étcsokoládé
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, magházukat kivájjuk és kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Egy nagy tepsit kikenünk margarinnal, meghintjük zsemlemorzsával, hogy később az alma ne ragadjon le, tehát jusson mindenhová, és erre fektetjük az almaszeleteket. A szeleteket fahéjas cukorral megszórjuk., ez sütéskor karamellizálódik, ettől lesznek finom ropogós részek benne. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a fele cukorral felhabosítjuk, amíg sűrű krémet kapunk. A tojásfehérjét a másik fél adag cukorral kemény habbá verjük. A lisztet a sárgája krémhez adjuk, majd a fehérjét lazán hozzákeverjük. A piskótatészta kétharmadát az almára öntjük, majd a kakaót a maradék masszával összekeverjük, és a tésztára rétegezzük. A kétféle tésztát egy villával többször áthúzzuk, hogy a tészta márványos legyen. Előmelegített sütőben 180 C-on kb. 18- 20 percig sütjük. Ha megsült, enyhén cukrozott gyúrólapra kiborítjuk a tepsiből és lehűtjük.
A pudingport egy kis tejjel simára keverjük. A maradék tejet a porcukorral felforraljuk,a pudingporos tejet hozzáadjuk, és újra felforraljuk. A margarint néhány evőkanál cukorral (ízlés szerint) felhabosítjuk és a már elhűlt pudingot a margarinhoz keverjük.
A kész krémet az almára kenjük, a tetejét díszítésként megszórjuk reszelt csokoládéval vagy tortadarával.


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése